blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG elementbb
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
ElemenTBB



RIP Jeremy....
pridal ElemenTBB 3.3. 2009 o 10:51

 

Jeden z najlepších svetových freestylových motocyklista Jeremy Lusk je mŕtvy. Dvadsaťštyriročný Američan nezvládol pri závodoch v Kostarike na svojom stroji salto vzad. Pri náročnom skoku nedotočil motorku a pri dopade utrpel ťažké zranenia, ktorým neskôr v nemocnici podľahol.

„Je to ohromný šok. Jeremy je prvým jazdcom, ktorý vo freestyle motokrose zahynul. Navyše ako najlepší vo svojej dobe,“ povedal pre portál idnes.cz k tragédii popredný český pretekár Martin Koreň.  

Rodákovi z amerického San Diega sa stal pri sobotných závodoch v Kostarike osudným jeho posledný skok, nedokrútil svoje obľúbené salto vzad.

Lusk prepadol cez riadidlá a hlavou tvrdo dopadol na zem. Zostal nehybne ležať na zemi. „Je jasné, že keď spadol, musela sa stať nejaká chyba. Myslím, že trochu zaváhal a do triku išiel neskoro. Ta rotácia nebola dotočená,“ vysvetlil Koreň, ktorý sa so zosnulým Luskom niekoľkorát stretol na závodoch. 

 

Mŕtvy motorkár Lusk

Jeremy Lusk zostal po dopade nehybne ležať na zemi.

Motocyklistu v kóme a vo veľmi kritickom stave previezli do nemocnice v San Jose, kde mu okamžite operaovali mozog. Zákrok trval štyri a pol hodiny. Lekári mu však dávali iba päť percentnú šancu na prežitie. O dva dni neskôr svojim zraneniam podľahol.

Podobný pád ako v sobotu už raz Lusk prežil na X-Games 2007. „Vtedy som sa ho na to pýtal. Nič sa mu nestalo. Navyše na  X-Games zo seba musíte dať všetko, ísť na droaz,“ popísal Kořen.

„Navyše ten skok si predtým skočil iba párkrát , zle si to odhadol. Vtedy skočil krátko a nedotočil to. Lenže ako ho to z tej motorky vymrštilo, tak sa v dopade skĺzol a to mu vtedy zachránilo krk."

Luskova smrť je pre motokros obrovskou stratou. „Je možné, že by to mohlo týmto športom zamávať. Doposiaľ si niečo podobné nikto nepripúšťal. Ale chlapci, ktorí tento šport robia, tak sa maximálne sústredia na jednu, určitú  vec. A pokiaľ by si toto začali pripúšťať, tak by motokros nemohol existovať,“ uzavrel Kořen. 



Prístupov 1917
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
RIP Jeremy....
[ 3.3.2009] (príspevkov 0)
Casti mesta Banska Bystrica
[ 3.3.2009] (príspevkov 0)
Capoeira
[ 3.3.2009] (príspevkov 0)
Le parkour
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
Graffiti v Banskej Bystrici
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)