blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG elementbb
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
ElemenTBB



Graffiti v Banskej Bystrici
pridal ElemenTBB 28.2. 2009 o 8:51

BB ZOO: Mesto BB začalo dýchať históriou graffiti v roku 1995, kedy sa v meste začali objavovať prvé tagy crew: OSA (Old School Art). Medzi prvých people, ktorí to tu všetko majú na svedomí, že to takto fasa ide v BB, patrí chlapík menom CEIL. Je jednoducho zakladateľom. Postupne sa k nemu pridali: CREM a VAIK. Títo traja páni začali predstavovať špičku obrazoborcow nielen v BB ale aj na Slovensku. CEIL sa dokonca umiestnil v Prahe na prestížnom jame na popredných miestach.
Ako to však býva, vždy keď niekto urobí prvý krok: pridá sa ďalší. A tak aj v BB sa k OSA pridala ďalšia crew. Jej názov je ETK (Ewil Town Klan). Zoskupenie: ETNO, OREI, DRAK. Z týchto pánov vydržal pri svojom záujme len ETNO, dnes pod prezývkou NÚS.
Ďalej v '99 vznikol DIK (dark Illegal Killaz). DIK represent: BECK, RIME, EZOP, WOSK. Postupne aj z týchto pánov ostali pri weci: BECK a WOSK a k ním sa pridal talentovaný chlapík menom IPERIT. Je fakt šikovný.
Znenazdajky sa wšak zjavil v meste YDIOT, no čo ten začal robiť, koniec. Chlapík rozšíril krupinskú crew ABC a začal representowať ako sa patrí. Newiem, my sme to tak zhruba rátali a vyšiel nám priemer jeho piecow 1 chróm na day! Má ich už teraz určite vyše sto a určite aj viac.
Naša crew RIC (Radical Invasion of Crime) bola založená pred dvoma rokmi v lete. Jej zloženie: MOMENT, AMULET (ICON), REON. Všetci jej členovia však sledujú graffiti scénu oveľa dlhšie. A ešte pred tým, kým nefungovali spolu, pôsobili samostatne alebo v iných formáciách, kde to nemalo budúcnosť. No táto crew je to, čo má presne byť.
Ešte sú v meste aktívne aj nasledovné crew: DBC (OIL, PIERO, POE) a NN6P (PRASA, SIROB, PASTO).
Keby som to mal celé zhrnúť tak v meste pôsobia títo raprezentanti BBcitiez: OSA, DIK, ETK, DBC, ABC, NN6P od septembra aj vzkriesené RIC.Ale je jasné,že už sú tu aj nové tváre akými je panika71 .

Tento writer ovládol celú Bystricu a na každom kroku vidite jeho rukopis...



Prístupov 5125
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
RIP Jeremy....
[ 3.3.2009] (príspevkov 0)
Casti mesta Banska Bystrica
[ 3.3.2009] (príspevkov 0)
Capoeira
[ 3.3.2009] (príspevkov 0)
Le parkour
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)
Graffiti v Banskej Bystrici
[ 28.2.2009] (príspevkov 0)